lauantai 16. toukokuuta 2015

LONDON

Muita otsikkovaihtoehtoja oli:
Hanna ja Jenna vs. Iso-Britannia
Suomitytöt Englannissa
Ensitreffit passintarkastuspisteellä Suomi
Suomitytöt ja viimeinen ristiretki
päätin kuitenkin säästää tulevaa tv-ohjelmaa varten


Viime keväänä me matkustettiin ystäväni Jennan kanssa Lontooseen. Matka alkoi yli odotusten: Helsinki-Vantaalla Jenna löysi elämänsä rakkauden passintarkastajasta (ei ole unohtanut tätä sulosilmää kuulema vieläkään), Jenna selvisi ensimmäisestä lentomatkastaan odotustensa vastaisesti pyörtymättä tai pissaamatta housuun ja ensimmäisenä Lontoossa meitä odotti kolmen tunnin perusperehdytys paikalliseen metroverkkoon. Kun sitten lopulta löysimme perille olisi meidän tietotaidolla voinut osallistua jo suunnistuskilpailuun. Tästä huolimatta päätettiin kuitenkin vastedes kävellä mahdollisimman paljon. Terveys ennen kaikkea!




Britannialla on varmaan tarve erottua muista ja tästä syystä kaikki pistorasiat on kolme reikäisiä. Hotellin respassa panikoituville suomitytöille kerrotaan, että täytyy ostaa adapteri. Aha. Suomitytöt päätyivät lopulta ostamaan kolme adapteria, koska allekirjoittaneen suoristusrauta rikkoi kaksi ensimmäistä. Onneksi viimeinen toimi ja sain hiukset laitettua edes paluulennolle. Kyllä kannatti!! 

Oxford streetin täytyy olla maailman paras paikka (siis päivällä... yöllä siellä on vaan McDonalds). Kauppoja on satoja erinimisiä, erivärisiä, erikokoisia, niin paljon että tuottaa hankaluuksia päättää mistä aloittaisi. Itse viihdyin niistä kaikissa. Paitsi Disney -shopissa. Jenna viihtyi tunnin Disney -shopissa ja minä istuin muiden perheen isien kanssa prinsessa sohvalla.
Shoppailukaupunki numero yksi

Victorias Secret oli iso.
Päätin siksi tehdä ostokset lentokentän huomattavasti pienemmässä putiikissa.

Muita huomioita:

-Useimpien baarien sulkemisajan (2am) jälkeen on turha etsiä ruokapaikkaa tämän suurkaupungin keskustasta.

-Musikaali kannattaa varmaan varata etukäteen jos sellaiseen haluaa ehtiä. Ja haluaminen on suositeltavaa jos on uskominen kaikkia matkaoppaita.

-Uskomattoman tyylikäs baari jossa tarjoilijoina on pelkästään paidattomia miehiä ja viihteenä näytetään kissavideoita, saattaa olla homobaari ja saatat odotella vastakkaisen sukupuolen lähentymisyrityksiä turhaan. Suomitytöt tuntevat itsensä huijatuiksi.

-Ruokakaupan myyjä tuskin tuntee käsitettä marjakeitto, hymyile kuitenkin ystävällisesti kun hän esittelee sinulle kaupan soijatuotevalikoimaa.

-Ruokakaupan myyjien moraali on kyseenalaista, adapterin ottaminen ja käveleminen kaupasta ulos kertomatta kellekään EI ole varteenotettava vaihtoehto, vaikka edellämainittu niin kehottaisikin tekemään.

-Lentokentällä juuri ennen Suomeen lähtevää lentoa joku muukin saattaa ymmärtää suomea joten säästä härskeimmät jutut lentokoneeseen!

-Jos satut hätäuloskäynnin kohdalle istumaan hätätilan sattuessa toimintaohje "sitten oot vaan hädissään" on validi. Jostain syystä Jenna sai kuitenkin luvan vaihtaa paikkaa lähemmäs koneen etuosaa.

-Camden on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunginosa.

-Margarita on taikajuomaa joka muuttaa tönkön suomiaksentin täydelliseksi brittiaksentiksi.
 Lopputulema: britit on aina vähän humalassa. 

Lontoo on ihana!



Tähän pubiin me oltais monena iltana haluttu, mutta poke teki kaikkensa vakuuttaakseen meidät muista lähellä olevista paikoista. Hmph! Käytiinkin niistä yhdessä, mutta poistuttiin aika äkkiä. Brittimiehet oli kummissaan meidän tanssityyleistä. Normaalimpaa olisi ilmeisesti ollut hinkutella ja vatkutella itseään heitä vasten. Sanottiin niille että ollaan independent woman.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti